26. toukokuuta 2016

Viidakossa, näin viidakossa...

Nimittäin vakuutusviidakossa.

Tykkään järjestellä ja suunnitella asioita etukäteen. 
En pidä itseäni kovinkaan spontaanina.

Selailimme mieheni kanssa vauvavakuutuksia tässä eräänä päivänä.
Vakuutuksen voi ottaa jo 2-3kk ennen vauvan syntymää, joten ei siihen nyt niin kauaa enää ole.
Eihän?
Vakuutuksen haluaisimme joka tapauksessa ottaa.

Selailin blogikirjoituksia aiheesta.
Käytimme vakuutusyhtiömme vakuutuslaskuria.
Luimme.
Vertailimme.

http://www.vauvavakuutus.com/vakuutusvertailu/ -sivulla oli vertailua aiheesta. 
Aineisto kylläkin on vuodelta 2008.

Huhhuh.
Varsinainen sademetsä!

OP Pohjolan vakuutus kuulosti parhaimmalta nopeasti silmäiltynä.
Miinuksena tähän mennessä löydettiin se, että ilmeisesti esim. atooppisen ihon hoidossa Pohjolan vakuutus ei korvaa perusvoiteita, vain lääkevoiteet.
Itselläni on atooppinen iho, joten riski vauvan atopialle on olemassa.

Tänään rv 14+5


Kuinka te muut olette selvittäneet/aiotte selvittää tienne vakuutusviidakosta?
Millaista viidakkoveistä tarvittiin?
Kokemuksia vakuutuksista ja vinkkejä kaivattaisiin!

5 kommenttia:

 1. Suomessa on ilmainen terveydenhuolto ja oikeasti kipeät lapset kyllä hoidetaan kokemuksieni mukaan erinomaisesti. Meillä on siis ollut ihan tietoinen valinta jättää koko vakuutukset ottamatta (ollaan kummatkin ammatiltamme terveydenhuollon parissa).

  En tiedä olisiko näkemys erilainen, jos vauvamme olisi kova sairastelemaan. Nyt ei ole puolen vuoden aikana ollut mitään nuhia kummempaa ja jos vaivaan ei lepo ja Panadol auta, niin hoitoon kyllä pääsee. Kyllä kai sillä vakuutuksen hinnalla muutaman kerran privaatissakin käy vuodessa, jos ei kiinnosta roikkua terkkarin puhelinjonossa?

  VastaaPoista
 2. Meillä on esikoisella vakuutus Fenniasta. Oltiin ihan mattimyöhäisiä, eikä saatu enää raskausaikana vakuutusta. Se pitää todella tehdä hyvissä ajoin. Fennia taisi olla ainoa joka tarjosi vakuutuksen vain 2 viikon ikäiselle vauvalle. Muilla piti odotella 2kk ikään. Ainut hyvä puoli on se, että hinta on huomattavasti halvempi kuin muilla firmoilla, mutta korvaus menee niin että jokaista sairautta kohden on 70€ omavastuu. Eli jos menee kerran yksityiselle vaikka flunssasta, niin siitä noin 90€ lääkärimaksusta joutuu maksamaan itse 70€. Mutta jos sama sairaus jatkuu niin että pitää mennä useampi kerta, niin sitten vakuutus korvaa ne tulevat käynnit kokonaan. En pidä tästä systeemistä yhtään. Harvemmin tarvii käydä yhtä kertaa enempää. Lisäksi verkossa tehtävä korvaushakemus on siinä mielessä kökkö, että kun vakuutus on tehty miehen nimissä, niin minä en pysty tekemään korvaushakemuksia omilta sivuiltani. Pyysimme että molemmat voisivat tehdä niitä, mutta johonkin se kaatui.

  Olet niin oikeassa! Tuo maailma on ihan viidakko. Ja vakuutukset eivät välttämättä ole edes järkevästi vertailtavissa kun ovat niin erilaisia.

  VastaaPoista
 3. Osuuspankillahan on tällähetkellä "tarjouksessa" se syntyvän lapsen vakuutus, jonka ainakin itse ajattelin vauvallemme ottaa.. :) sehän oli ensimmäisen vuoden veloituksetta, jonka jälkeen muuttui maksulliseksi mutta sitte sen pystyi kyllä perua milloin halus jos siltä tuntuu.. :)

  VastaaPoista
 4. Meidänkin pitää alkaa katsella lapselle vakuutusta. Vähän olen netistä katsellut, mutta on ne niin monimutkaisia asioita että nyt jo puuskuttaa tuollaisen valinnan äärellä. Meillä on kaikki vakuutukset keskitettynä tällä hetkellä yhteen yhtiöön, mutta en sitten tiedä kannattaako jatkossa...

  VastaaPoista