8. lokakuuta 2015

Onnea on rauhallinen gyne

Huh, ohi on! 
Selvisin, vaikka jännittikin järkyttävästi.

Gynen kanssa käytiin läpi viime käynnin tilanne ja kerrattiin suunnitelmaa. 

Labra-arvot katsottiin läpi. 
Kontrollikokeet pitäisi ottaa vielä ensi kuussa uudestaan Prolaktiinista ja Kilpirauhasarvoista.
Prolaktiini oli viimeksi yli viitearvojen ja kilpirauhasarvo (S-TSH) oli suhteellisen lähellä viitearvon ylärajaa. Toista kilpirauhasarvoa (S-T4-V) ei viimeksi otettukaan, joten se tulee uutena. 

Gynegologisessa tutkimuksessa ja ultrassa ei ollut merkkejä tälläkään kertaa PCO:sta (munasarjojen monirakkulaoireyhtymä) tai endometrioosista. Eli kaikki näytti normaalilta.


Lähete tehtiin eteenpäin eli Hormoni- ja lapsettomuuspoliklinikalle. Sinne on kuulemma 3 kuukauden odotusaika, joten nyt pitää vaan relata rauhassa ja odotella. Helpommin sanottu kun tehty!


Kehuja sain siitä, kuinka hyvin olin jo hoitanut asioita eteenpäin eli kun vaan saadaan aika polille niin sit taas edetään.

Mies on menossa ensi viikolla antamaan näytteen siemennestetutkimusta varten, joten sekin hoidossa.

Multa tutkitaan seuraavaksi ilmeisesti, ovatko munanjohtimet auki. Pitääkin seuraavaksi perehtyä siihen, mitä se tarkoittaa käytännössä. Jaiks!

Jos jollain on asiasta kokemusta, niin kuulisin mielelläni!!
Kipuherkkänä pelkään aina, kuinka kestän mahdollista kipua tutkimuksiin liittyen...

6 kommenttia:

 1. Mulle tehtiin tuo munatorvien aukiolotutkimus (jos siis sama toimenpide), kun lapsettomuutta aloitettiin tutkimaan. Se ei kyllä mulla sattunut ollenkaan, ehkä saattoi olla jälkeenpäin jotain menkkajomotusta, mutta hyvin vähäistä, koska mitään kauhukuvia ei ole siitä asiasta :) Mulla torvet oli kyllä auki, että voihan se kipuilla mikäli ne ovat tukossa ja aukaisevat siinä samalla ne. En nyt muista ootko kirjoitellut siitä, että oletko saanut ovistesteihin aina plussan joka kuukausi?

  -Hannis

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, samasta tutkimuksesta on kyse. :) Hei kiva, kun jaoit kokemuksesi! Kauanko sulla on tutkimuksesta aikaa?
   Ovistesteihin oon saanu plussat sillon kun oon niitä tehny. Nyt viime aikoina oon jättäny tekemättä kun tuntuu, et stressitaso nousee vaan turhaan niiden takia :/

   Poista
  2. Siitä on aikaa kolme vuotta. Luulisi, että sulla ei oo kyllä häikkää sitten niissä torvissa, kun oot saanut plussat testeihin. Mä en aina silloin saanut, mutta siltikin kaikki oli ok :) Kiva lukea tätä blogia, koska se muistuttaa hyvin paljon meidän "tarinaa" lapsettomuudesta. Päädyttiin sitten lopuksi icsi:n, jonka avulla saatiin tuoresiirrosta tyttönen ja nyt odotan toista loppuvuodesta syntyväksi. Kaikkea hyvää syksyysi ja pidä mieli positiivisena :)

   Poista
  3. Ihanaa, että hoidoista oli apua ja tytön saitte <3
   Saiko tulossa oleva lapsi alkunsa myös hoidoilla? :)
   Ihanaa syksyä myös sinulle!

   Poista
  4. Nyt tämä tuleva sai alkunsa pakastealkionsiirrosta. Saimme silloin kolme vuotta sitten pakkaseen neljä blastoa. Kävimme siirrossa jo viime vuoden lopulla, mutta se ei tarttunut matkaan, mutta nyt keväällä onneksi onnisti :) Vielä olisi yksi alkio käyttämättä.

   Poista