11. marraskuuta 2015

Kontrollilabrat

Maanantaina kävin kontrollilabroissa. 
Multa otettiin tällä kertaa molemmat kilpirauhasarvot (P-TSH ja P-T4-V) sekä prolaktiini. 
Kilppariarvot tuli jo samana päivänä tekstarilla, mutta prolaktiinissa menee kauemmin.

Kilppariarvot oli:
P-TSH: 3.5 mU/l (Fimlabin viitearvot 0.27 - 4.2 mU/l 
Viimeksi oli 3.2 mU/l eli on vähän noussut.
P-T4-V: 16.3 pmol/l (Fimlabin viitearvot 11.0 - 22.0 pmol/l)

Viitearvoissahan nuo on, mutta sitä mietin et kun (muistaakseni) Terveysportissa luki, et viitearvoissa tavoitellaan perusterveiden työssäkäyvien osalta alinta kolmannesta. 
Kumpikaan noista viitearvoista ei osu siihen. 

Perjantaina ajattelin kysellä, onko prolaktiiniarvo tullut.
Jännittää!

7 kommenttia:

 1. Itselläni oli tuo tsh n.3. Aiheutti minulle lapsettomuutta. Lopulta sain pitkän taistelun jälkeen itselleni tyroksiinin kokeiluun. Tulin muutaman kuukauden jälkeen raskaaksi ensimmäisen kerran lähes kolmen vuoden lapsettomuuden jälkeen :) tsemppiä kovasti ja selvitä myös sinun mahdollisuus tyroksiinikokeiluun, varsinkin jos muita oireita on ! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä! :)
   Katsotaan mitä lääkäri polilla sanoo. Muistaakseni yksityinen gyne sanoi tota samaa, että Thyroxin voi joskus auttaa, vaikkei ollakkaan vielä viiterajan yläpuolella :)

   Poista
 2. Ainakin tuo TSH kuulostaa omaan korvaan aika korkealta, vaikka Suomessa viitearvoihin mahtuukin. Esim. USA:ssa "normaalin" yläraja on 3.0. Suomessa vähätellään kilppariongelmia edelleenkin ja pidetään niitä ns.muotisairauksina, vaikka tietty lääkäreistä löytyy poikkeuksiakin. Kävin itsekin juuri labrassa ja lapsettomuusklinikan lääkäri sanoi, että TSH:n pitäisi mielellään olla alle 2 (mulla oli 0.95). Mutta ota näistä selvää, kun samalla klinikalla joku toinen lääkäri voi olla ihan eri mieltä...

  Tsemppiä jatkoon ja toivottavasti tärppää pian! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, noita viitarajoja tuntuu olevan niin monta versiota, ettei tiedä mitä uskoo. :/
   Munkin mielestä toi mun arvo on kyllä aika korkea. Varsinkin jos vertaa tohon, mitä sun lääkäri oli sanonut! Huh!

   Kiitos tsempeistä! <3

   Poista
 3. Hei!
  Kannattaa pyytää otettavaksi kilpirauhasen vasta-aineet! Lisäksi pyytäisin vielä t3v:n. Nämä kilpparijutut on oikeasti tosi monimutkaisia ja niinkun edellinenkin kirjoittaja sanoo, tätä sairautta vähätellään ihan liikaa... Ja esimerkiksi IVF-hoitohin ei pääse jos TSH on yli 2.
  Onko sun olo kuitenkin hyvä? Ei ylimääräistä väsymystä, hiusten lähtöä, painon nousua, sydämen tykytyksiä? T4v sulla on ainakin ihan ok, että "yleensä" se on alhaisempi jos vajaatoimintaa sairastaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitääpä puhua tuosta kun päästään vihdoin parin viikon päästä sinne polille ekaa kertaa :) Kiitos vinkistä!

   Väsymystä on kyllä ollut ja painokin hilannut kyllä ylöspäin. Tosin nyt oon tehnyt yli 10 vkoa töitä että saisin sitä alas ja oon onneks onnistunut. Toki koko ajan oon ollut normaalipainoinen BMI:ltä. Ahdisti vaan kun vaatteet alko kiristää.
   Sydämentykytyksiä ei oo (kai) ollu :)
   Kun alkaa lukea noita oireita niin kyllähän niistä aika moni kolahtaa; kylmyys, ummetus, lihaskivut...
   Olis kiva kokeilla paranisko olo Thyroksiinilla. Noh, jos vielä pari viikkoa jaksais. :)

   Poista
  2. Kun mulla todettiin vajaatoiminta, niin mulla oli oireena hurja väsymys, rytmihäiriöt ja tukka lähti päästä. Mutta esim painonnousua ei ollut yhtää, että ne oireetki on ihan yksilöllisiä.. :) mutta en toki halua pelotella tai mitään, todennäköisesti sulla ei kuitenkaan mitään vajaatoimintaa ole.. :) mutta tärkeintä on että se tutkitaan kunnolla, eikä vähän sinnepäin niinkuin yleensä on tapana ja siihen ei auta kuin se että potilas itse osaa vaatia.. :)

   Poista