2. marraskuuta 2015

Siemennestetutkimuksen tulokset

Siemennestetutkimuksen tuloksetkin kerkesivät jo tulla.
Allekirjoittaneen lääkärin lausuman mukaan "hedelmöittämiskyky todennäköisesti normaali".
Pakkohan sitä oli kuitenkin käydä googlettamassa viitearvoja...ja aina sitä löytää ristiriitaa kaikesta, että saa varmasti taas päänsä pyörälle.Tilavuus ja siittiöiden määrä näyttää (munkin silmään) olevan viitearvoissa.

Liikkuvuus
a) nopeat, suoraan eteen (%) 16
b) hitaat, kaartelevat (%)       24
c) paikallaan liikkuvat (%)    8
d) liikkumattomat (%)           52

Toi liikkuvuus-juttu hämmentää..

Terveysportista luin, että "normaalissa näytteessä eteenpäin liikkuvia siittiöitä on yli 32% tai liikkuvien siittiöiden kokonaisosuus on yli 40 %."
Toisessa artikkelissa (Terveysportti myös) sanotaan, että "normaalissa näytteessä hyvin liikkuvia siittiöitä on yli 25 % ja liikkuvien siittiöiden osuus (hyvin liikkuvat + kaarrellen liikkuvat) on yli 50 %."

Miehellä 16% eteenpäin liikkuvia siittiöitä.
Liikkuvat yhteensä (a+b) 40% .

OTA NYT SELVÄÄ. Täytyneen luottaa lääkärin lausumaan.
Toisaalta ollaan koko ajan vitsailtu, että kai siellä siittiöitä on, mutta varmasti lähtevät väärään suuntaan :D :D


4 kommenttia:

 1. Mekin tänään pyydettiin kaikki paperilla ja tosiaankin tuon ekan pitäisi olla yli 32%. Meillä se oli 44. Ja lääkäri sanoi kaiken olevan muutenkin kohdallaan. Ehkä tuo "todennäköisesti normaali" viittaa juuri tähän..?

  VastaaPoista
 2. Kiva kuulla vertailua. :)
  Oliko teillä miten nuo siittiöiden muotoasiat tutkimuksessa?
  Miehellä normaaleja 16%, epämuotoinen pää 83% (kuulostaa paljolta!?!), epämuotoinen keskikappale 1% ja epämuotoinen häntä 0%.

  VastaaPoista
 3. Ei meillä niitä tutkittu, teillä on varmaan jossain muualla otettu kuin huslabissa?:) no korvaan särähtäisi minullakin, mutta tuolla ei ole mitään lukemaa minkä viitearvon ali/yli tuloksen pitäisi olla, niin en olisi huolissani :) paitsi että muodoltaan normaaleja pitää olla yli 15 ja teillähän on!

  VastaaPoista
 4. Joo, meillä otettiin Fimlabissa :)
  Noh, onneks pääsee kuukauden päästä vielä kysymään niitä polikäynnillä :) Vaikka ehtii sitä vielä stressaamaan tässä aika lailla :/

  VastaaPoista