5. tammikuuta 2016

Joustoa

Vasta muutaman kerran olen joutunut taktikoimaan työvuorojani lääkärikäyntien, tutkimusten tai labrassa ravaamisen vuoksi. 

Jatkossa on kuitenkin hyvin todennäköistä, että polikäyntejä yms. tulee osumaan yhä enemmän työpäiville ja vapaapäiviä/työvuorovaihdoksia tarvittaisiin. 
Pelonsekaisin tuntein odotan, kuinka saan kaiken järjestymään. 

Tähän mennessä taktikointi on ollut vielä aika helppoa.
Asiaa helpottaa se, että osastonhoitajalle olen jo puhunut suoraan vapaatarpeideni syistä ja hän yrittää joustaa parhaansa mukaan, että saisin vapaata oikeille päiville ja ajoille. 
Jossain kohtaa työkaverit (se suuuuri osa, joka ei tiedä) voivat kylläkin alkaa ihmettelemään. 
Pitää vain ilmeisesti pyrkiä pitämään matalaa profiilia, koska en halua asiasta kertoa kaikille.Kuinka olette onnistuneet yhdistämään työt & tutkimusajat, lääkärikäynit, labrassa ravaamiset..?

5 kommenttia:

 1. Viimeisen kahden vuoden ravausten kokemuksella voin valitettavasti kertoa, että lääkärikäyntien sovittaminen yhteen työaikataulujen kanssa on erittäin hankalaa ja rasittavaa! Olen ollut stressaantuneempi työpoissaoloista kuin itse tutkimuksista ja hoidoista. Itselläni on sellainen työ, jossa ei ole ollenkaan joustoa ja joudun ottamaan palkatonta vapaata joka kerta. Joskus tämäkin on vaikeaa. Se on hyvä, että olet kertonut oikean syyn lähimmälle esimiehellesi. Itse en jotenkin ole pystynyt kertomaan tästä omalle esimiehelleni. Olen vain kertonut meneväni lääkäriin, mahtaa ihmetellä noita kymmeniä kertoja :) Rehellisyys ja avoimuus auttaa siis huomattavasti, jos siihen pystyy. Tietenkään ei pitäisi stressata, mutta vaikeaa se kuitenkin on. Kun voisikin keskittyä vain raskaaksi tulemiseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä mäkin vähän pelkään, että stressi poissaoloista tulee vielä lisänä. Varsinkin näin tunnollisena työntekijänä, joka on menossa töihin vaikka pää kainalossa, kun ei halua turhaan olla pois. :/

   Esimies-raukkasi pohtii, että mitä sä siellä lääkärissä koko ajan ramppaat :D

   Niin totta toi, et kunpa voisikin keskittyä vain raskaaksi tulemiseen.

   Poista
 2. Mä oon saanut tosi hyvin työkavereiden kanssa venkslattua vuoroja. On kyllä joutunut tekemään myös 9h päiviä ja nyt loman jälkeen olisi heti kaksi pitkää päivää odottamassa joulukuun inssin vuoksi :D päätin kertoa myös esimiehelle, koska en halunnut että hän ajattelee mun ravaavan vaan huvikseen lekureissa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tietääkö sun työkaverit syyn miks haluat vaihtaa vuoroa?

   On toi kyllä helpottavaa kun esimies tietää :)

   Poista
 3. Ne ei tiedä. Mulla on paljon aika ihmeellisiä/harvinaisia sairauksia mistä tietävät, niin varmaan eivät siksi halua kyselläkään. Ovat armollisia.

  VastaaPoista