14. helmikuuta 2016

Kuin kultakalalla

Minä ja lääkkeiden otto.
Huono yhtälö.
Muistini on välillä kuin kultakalalla, yhtä lyhyt.

Jokunen aika sitten apteekissa käydessäni törmäsin söpöön dosettiin.
Ostettavahan se oli.
Välillä tulee mummo-olo sen käytöstä, mutta on mukava kun lääkkeet ovat järjestyksessä ja valmiina tarjolla.
Lääkkeet, jotka dosetissa majailevat vakituisesti, ovat: 
- Kilpirauhaslääke (Thyroxin)
- Minisun Multivitamin Mama 
- Foolihappolisä (Foliren).
Hoitojen aikana lisään sinne vielä tarvittaessa hormonilääkkeet (esim. Femar).

Dosettini hengailee pääosin keittiön tasolla, missä se on näkyvissä ja siten muistuttaa lääkkeidenotosta. 
Huono puoli sijainnissa on se, että dosetti olisi mukava muistaa laittaa laatikkoon vieraiden tullessa. 
Ettei kukaan vain kysy mitään.
Koska eihän kukaan 27-vuotias tarvitse/käytä dosettia.
Niin oletetaan.
Vieraiden lähdettyä dosetti pitäisi muistaa myös ottaa näkösälle.

Muilla samoja ongelmia muistamisen kanssa? 
Hyviä vinkkejä liittyen asiaan?

10 kommenttia:

 1. Itse olen käyttänyt dosettia jo parikymppisestä lähtien vaikken mitään oikeaa lääkitystä ole koskaan tarvinnut.

  Parikymppisenä dosetissa oli hiusten ja kynsienkasvun vahvistavia vitamiineja ja kesäisin rusketusta parantavaa betakaroteenia. Sitten kun alettiin yrittämään raskautta niin sujautin joukkoon foolihappoa ja pian olinkin raskaana niin dosetti on nyt täyttynyt niillä vitamiineilla mitä neuvolasta mulle suositeltiin.

  Kukaan ei ole koskaan ihmetellyt dosettiani ja jos ihmettelisi niin sanoisin vain että vitamiinit olen laittanut sinne kun muuten unohtaisin. Mielestäni siinä ei ole mitään outoa että nuori tai vaikka lähes kolmekymppinen ihminen syö vitamiineja. Varsinkin kun täällä pimeässä Suomessa asumme niin ainakin d-vitamiinilisä olisi tarpeen ihan jokaiselle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi on kyllä totta! Ja eihän sitä tarvitse alkaa selittelemään koko lääkerepertuaaria vaan sanoo vaan just et vitamiinit on siellä :)

   Poista
 2. Mun mielestä dosetissa ei ole nykyään mitään ihmeellistä, kun käytännössä katsoen kaikki syövät jotain ravintolisiä. Yhdellä fitness-tutullani on jopa kaksi dosettia, kun pillerit eivät enää mahdu yhteen! :D Meillä myös 2-vuotias "vaati" itselleen dosetin (hän saa lääkärin suosituksesta ravintolisänä monivitamiinia, kalsiumia ja omega 3:sta) ja siitä on kiva opetella viikonpäiviä ja numeroitakin. Eli pidä ylpeästi vaan dosetti näkyvillä! :D Meillä on niitä siis 3 kpl keittiön tasolla, kun kaikilla pitää olla omat. Ja meikäläinenhän on syönyt raskausvitamiineja jo 12 vuotta ennen ensimmäistäkään raskautta ihan vain hiusten ja kynsien takia, enkä ole taatusti ainoa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta tuokin! Nykyään ravintolisät on kyllä tosi IN. :)
   Ihana tuo 2-vuotiaan dosetti <3
   Taidanpa pitää jatkossa vaan dosetin pöydällä :)

   Poista
 3. Tiesithän että kivennäisaineet heikentävät Thyroxinin imeytymistä? Ajattelin vaan jos ne kaikki on tuolla dosetissa kerralla niin niitä ei suinkaan kannata ottaa samaan aikaan! Thyroxin aamulla ensimmäisenä tyhjään vatsaan ja monivitamiini ruoan kanssa (mielellään useampi tunti väliä).

  Ja dosetti on muuten ihan huippu! Mäkin 27v käytän kahta (aamuun ja iltaan omansa).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tiesin ja juuri siksi otan aamulla Thyroxinin tyhjään vatsaan yksinään (niinkuin ohje sanoo) ja iltapäivällä/illalla vasta yleensä vitamiinit jonkun syömisen kanssa :)

   Joo, oikein toimiva on kyllä! :)

   Poista
 4. Kannatta sitten varmistaa kaikista, että on ok säilyttää dosetissa muiden lääkkeiden/pillereiden kanssa pois omasta purkista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thyroxinissa ei ainakaan lue mitään siitä. Eikä kyllä tossa vitamiinissa eikä foolihapossakaan :) Mutta kiitos vinkistä!

   Poista
 5. Toi minisunin vitamiini olikin mulle ihan uus vitamiini. Syön nyt toista purkillista multivitan raskausvitamiinia ja sitä on enää muutama jäljellä, voisi vaikka tota ostaa sit seuraavaks. :) Mulla on aina tapana ottaa vitamiinit illalla ennen nukkumaan menoa. Sen aina muistaa, kun kuuluu vähän niinkuin iltarutiineihin. :D

  VastaaPoista