26. helmikuuta 2016

Lapsettomuushoitojen hinta julkisella?

Tein vähän laskelmaa siitä, kuinka paljon rahaa tutkimuksiin, hoitoihin ja lääkkeisiin on mennyt.

Ennen julkisen puolen tutkimuksia ja hoitoja kävin yksityisellä gynellä kaksi kertaa ja sain sieltä lähetteen julkiselle puolelle.
Niitä käyntejä ei ole laskettu tähän.


POLIKLINIKKAKÄYNNIT x4:
32,10€
32,10€
32,70€ (polimaksu nousi hieman vuoden alussa)
32,70€
129,60€


LÄÄKKEET: 
Pregnyl      8,85€ x3 = 26,55€
Femar      16,29€ x3 = 48,87€
Menopur 21,56€ x2 = 43,12€


YHTEENSÄ TÄHÄN MENNESSÄ:
248,14€

+ ovulaatiotestit, raskaustestit, matkat...

Tuleeko mieleen muuta, mitä listasta puuttuisi?

15 kommenttia:

 1. Ei paha hinta ollenkaan :O Mä maksoin niistä parista yksityiseillä tehdystä verikokeesta jo useamman sataa euroa. suuret on hintaerot yksityisellä ja julkisella, eikä niissä taida olla oikein muuta eroa kuin se, että sinne yksityiselle voi itse valita parhaiten sopivan ajankohdan ja lääkärin. Hmm mielenkiintoista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei munkaan mielestä. :)
   Toki me ollaan vasta Inssi-vaiheessa eli käyntejä saattaa tulla lisää ja "rankemmissa hoidoissa" voi lääkkeetkin maksaa enemmän. Toivottavasti ei sinne asti jouduta.

   Yksityisellä olis kyllä se kiva et olis aina se sama lääkäri, tuolla polilla kun on ollu tähän saakka joka kerta eri lääkäri :/ Onneks ne on hyvin osaavia kaikki kyllä :)

   Ja toi vastaanottoajan valinta olis luksusta! :D

   Poista
 2. Mulla maksoi pregnyl sen 5€.. Kelakorvauksen jälkeen:) Siihen mennyt yht.20€ ja kaksi gonal kynää yhteensä 200€. Plus käynnit ja niitä 5-6. Ovulaatiotestit maksaa kotitesti.fi sivustolla 12 kpl 16,90. Eikai muuta :)
  Ivf- hoidoissa menee gonaleihin 600€- ylöspäin muistaakseni per kerta + siihen muut lisäksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla ei ollu tullu vielä se omavastuu täyteen kaikkien lääkkeiden kohdalla :/ Nyt onneks on ja saa halvemmalla :)
   Just noita IVF-hoitoja mietin, kun muistin lukeneeni, et ne lääkkeet on aika kalliita...

   Poista
  2. Mä kävin IVF:ää varten ostamassa Gonal-F kynän ja se maksoi jotain alle 250 euroa. En tiedä riittääkö koko hoitoa, mutta olin yllättynyt kun olin valmis maksamaan siitä ainakin tuplahinnan. :)

   Julkisella käynnistä kyllä kukkaro kiittää. Meillä on klinikalla vielä niin mukavasti, että aina on sama lääkäri ollut hoitamassa. :)

   Poista
 3. Ookei :) joo yksityisellä vielä hoidot + lääkkeet, niin sais kyllä olla maksamassa kokoajan ja paljon.. Hui. Mulla vielä ylittyi viime vuonna sairaalamaksukattokin, niin sain kyllä jotakin käyntejä "ilmatteeks".

  VastaaPoista
 4. Jännä miten toi Femar pysyy kalliina letrotsolivalmisteena sitkeesti lääkärin suosikkilistalla. Mullekkin hoitojen alussa määrättiin 100tbl letropakkaus nimenomaan Femareja, jonka hinta ilman Kela-korvauksia ois ollu 250€ tienoilla. Kun valmiste apteekissa vaihdettiin vastaavaan toiseen letrotsoli-valmisteeseen, jäi jäikin hintaa koko setille vain n.10€. Kauppanimellä on jännästi väliä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mietin kans kun huomasin, että olis ollu paljon edullisempi rinnakkaisvalmisteena. Mut en jaksanu sit pyytää vaihtamaan kun toivoin, etten niitä tarvitsisi montaakana kertaa :/

   Poista
 5. Meillä julkisella yksi IVF-hoito tuli maksamaan vähän alta 900euroa, jos ei lasketa bensakuluja, kun kilometrejä poliklinikoille tuli yhteensä reilu 1000km. Että omasta mielestä päästiin tosi halvalla, apteekkiin kuitenkin tuosta summasta meni se 700euroa! :) enkä moiti yhtään julkisen puolen hoitoja, kaikki sujui omasta mielestä aina niin kuin pitikin.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisi mielenkiintoista tietää paljonko sama maksaisi yksityisellä!
   Mitä kaikkia lääkkeitä tarvittiin IVF-hoitoon?
   Tuottiko teillä hoito tulosta? :)

   Poista
  2. Varmasti nelinkertainen summa menee yksityiselle! Kyllä noilla lapsettomuusklinikoilla on hinnastot nähtävillä netissa, jos haluat käydä vilkaisemassa.. :)

   Meillä ivf-hoitoon piti ostaa kaksi gonal-f kynää (niitä 900-yksikön), paketillinen orgalutrania (5ruiskua), kaksi pakettia pregnyliä ja neljä pakettia lugesteronia (200mg).. :) yhteensä siis noihin meni se noin 700euroa. Kela-kattohan ylittyi myös, joten jos oltaisiin jouduttu toiseen hoitoon tänä vuonna niin se olisi tullut huomattavasti halvemmaksi, ehkä satanen olis enää mennyt apteekkiin. Lugethan ei nimittäin oo kelakorvattavia..

   Ja niin, meillä ensimmäinen hoito tuotti toivotun tuloksen, viime viikolla tein elämäni ensimmäisen plussatestin kahden ja puolen vuoden yrittämisen jälkeen.. <3

   Poista
 6. Julkinen tosiaan on suht edukas ja siellä kannattaa pysyä, jos se toimii itselle. Julkisella käyminen ei juurikaan rasittanut meidän kahden töissäkäyvän kukkaroa. Miinuksena tosiaan, että ainakin meillä lääkärit vaihtuivat koko ajan ja lääkäriajat olivat aina pahimpaan aikaan. Yksityisellä olemme saaneet kulutettua 4000-5000 euroa hoitoa kohden, joten aivan sikakallista on. Meillä yksityiselle vaihtoon oli kolme syytä. 1) Seuraavaa hoitoa olisi pitänyt odottaa kuukausikaupalla, 2) sain lääkäriajat suurimmaksi osaksi työajan ulkopuolelle, ja tärkein 3) saimme yksityisellä tarpeeksi yksilöllistä hoitoa (hedelmöittyneiden alkioiden määrä lähes triplaantunut). Koimme julkisen puolen hoidot meidän kohdallamme ajan tuhlauksena, mutta jos kaikille tehtävä peruskaava toimii itsellä, ei ole mitään järkeä mennä yksityiselle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti toimisi meillä :)
   Meillä hoidot edenny ihan mukavaa vaihtoa näin alussa kun ollu vasta OI ja nyt eka IUI.
   Lääkäriajat oon saanu sumplittua onneks töiden kannalta :)
   Tähän asti oon oli ihan tyytyväinen, mutta mieli voi muuttua jos pidemmälle hoidoissa joudutaan...

   Poista
  2. Suurella osalla toimiikin julkisen systeemit! Varsinkin, jos on joustava työ. Varsinaisesti tajusimme, ettei homma tule toimimaan julkisella vasta toisen hoidon jälkeen. Olen tyytyväinen, että tutkimukset ym kalliit systeemit teimme julkisella. Jäipähän rahaa yksityisen hoitoihin. Tsemppiä teille kaikin puolin!

   Poista
 7. Meillä ei julkinen tarjonnut lainkaan inssejä. Ne piti käydä yksityisellä klinikalla. Vähän epäreilua että riippuu paikkakunnasta. Meillä periaatteessa "vaaditaan" kolme inssiä ennen kuin pääsee ivf-jonoon. Mutta meillä inssissä todettiin että miehen tavaran laatu on sen verran huono ettei ollut syytä jatkaa enempää. Laatu oli testattu pari vuotta aiemmin ja silloin oli vielä ok. Yksityisellä inssi maksoi silloin muistaakseni ehkä 400 e.

  VastaaPoista