28. maaliskuuta 2016

Latauksen tarvetta ja yötöitä

Nyt se on todellakin iskenyt.
Väsymys isolla V:llä.
Tää bebe imee musta virrat jo nyt.
Voisin nukkua koko ajan.
Päikkäreille tulee kaaduttua todella usein ja harvinaisempaa on olla nukkumatta päikkäreitä.

Tänään loppui myös kolmen yövuoron työputki.
Täytyy sanoa, etten koskaan ole ollut yövuoroissa niin väsynyt kuin nyt.
Olo oli huono ja halusin vain nukkumaan.
Nyt öiden loputtua olo on myös aika kamala; oksettaa, pyörryttää, väsyttää. 
Kunnon jetlag-olo päällä.

Pitää katsoa seuraavien yövuorojen jälkeen vointia ja jos olo on yhtä hirveä, täytynee jutella osastonhoitajan kanssa, voinko luopua yövuoroista jo näin varhaisessa vaiheessa.


Työterveyslaitoksen sivuilla sanotaan:
"Yötyötä tekevillä raskaana olevilla naisilla on todettu muihin verrattuna lisääntynyt keskenmenoriski. Yötyötä tekevien naisten lasten syntymäpaino on alhaisempi muihin verrattuna."

Ei kuulosta hirveän hyvältä eli tuskin tämä kropan sekaisin laittaminen ainakaan edistää beben vointia.

Kuinka pitkälle olette pystyneet tekemään / olette tehneet yötöitä ja onko raskaus vaikuttanut jotenkin jaksamiseen?

2 kommenttia:

  1. Rohkaisun sana siihen, et väsymys helpottaa yleensä alun jälkeen :) Mut raskaus vaikuttaa kyllä jaksamiseen. Eri raskauden vaiheissa eri mekanismeilla. Meillä nyrkkisääntö on ollut, et yötyöt loppuu noin kuukautta ennen äitiysloman alkua, eli noin rv.30. Jos omassa terveydessä tai raskaudessa ei ole ollut erityistä, niin yöt on loppupeleissä menneet hyvin vaikka vuorotyö raskautuukin raskautumisen myötä. Jos mutkia tulee matkaan, on öistä saanut vapautuksen työterveyslääkärin lausunnolla. Toki eri työpaikoissa on eri käytännöt.

    VastaaPoista
  2. Mä tein vielä öitä esikoista odottaessa ja ne ekojen viikkojen yöt oli jotain ihan hirveetä. Kamala väsy ja huono olo ja koko päivän jatkui se olo. Mutta niinkuin Ruskakin sanoi, se väsy kyllä helpottaa yleensä alun jälkeen. En muista kuinka kauan sitä väsymystä kesti mutta ei kovin kauaa ja sit alkoi jo olo normalisoitumaan (pahoinvointi kyllä jäi, mut väsymys helpotti). Keskiraskaudessa yötyöt ei oikeestaan olleet sen pahempia kuin ennen raskautta.

    VastaaPoista