3. maaliskuuta 2016

Piinapäivät - PP3

Piinapäivissä on päästy alkuun. 

Aika on rientänyt nopeasti ja piinailuja en oo paljon edes ehtinyt miettiä.
Vasenta alavatsaa on jomottanut näinä päivinä Inseminaation jälkeen.
Muita oireita ei oo ollu.
Tokikin vasta kolmas piinapäivä menossa.


Lähdin kotiseudulle pariks vapaapäiväksi lomailemaan.
Kävin jopa hiihtämässä moooonen monen vuoden jälkeen.
Oli kivaa!

Pohdiskelin, että jos oikein olen ymmärtänyt, niin koeputkihedelmöityksiin on jonkunlaiset jonot.
Kuinka pitkästi te niissä jo käyneet olette joutuneet jonottamaan?

22 kommenttia:

 1. Elokuussa ruvettiin jonottaa, marraskuussa oltaisiin päästy hoitoon! Omasta pyynnöstä siirrettiin tammikuulle.. :)

  Ja julkisella puolella siis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Missä päin Suomea näin?
   Ei tarvii vastata jossei halua :)

   Poista
  2. Taysissa oltiin ivf-hoidoissa, mutta ultrat ja suunitelmat tehtiin epshp:llä! :)

   Poista
 2. Riippuu asuinpaikasta ja vähän ehkä tuuristakin! Naistenklinikalle Helsingissä pitäisi päästä puolen vuoden jonotuksella (hoitotakuu). Käytännössä meillä meni 8 kk kun ekaa ICSI -hoitoa aloitettiin. Tuli joululomat siihen väliin. No sitten eka kaava ei muutenkaan sopinut, joten varsinaisen ekan hoidon aloitukseen meni lähes 11 kk. Yksityiselle pääsee tietysti heti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 8 kk on jo aika pitkä aika. :|
   Taysin polilla käydään niin en tiedä miten siellä.
   Täytynee mielenkiinnosta kysyä kun seuraavan kerran on yhteyksissä sinne :)

   Poista
  2. Joo. Kadun sitä ettei menty tutkimusten jälkeen yksityiselle. Mutta ajattelin, että nopeasti se puoli vuotta menee kun kesäkin oli siinä välissä. Julkisella on ongelmana, että aina on joku loma tai vähintäänkin viikonloput, jotka siirtävät hoitojen aloitusta ja siirtojen tekoa ym.

   Poista
 3. Toivottavasti tästä piinailusta seuraisi jotain hyvä :) täällä pp 1, eilen tehty toinen inseminaatio. Meidän vauvaprojekti alkoi kesällä -14 ja elokuussa -15 käytiin gynpkl:lla kun ei ollut vielä tärpännyt. Perustutkimukset tehtiin syksyn aikana ja mitään syytä ei löydetty. Saatiin lähete eteenpäin Naistenklinikalle, mutta meille tarjottiin aika vasta kesäkuussa -16 kun ollaan oltu ilman ehkäisyä 2vuotta. No kun yli vuosi jo takana ja apua tarjotaan 9kk päästä niin päätettiin mennä yksityiselle. Lokakuusta lähtien ollaan saatu hoitoa sitä kautta. Ensin 3kiertoa OI ja nyt siis toinen kierto OI + IUI. Mennään vielä yksi kierto näin (ellei nyt tärppää..) mietin kauhulla sitä NKL käynti kesäkuussa kun kerrotaan mitä on kokeiltu yksityisellä puolella niin meille varmaan tarjotaan ivf hoitoa v-18... /Mimmi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihmeellistä toimintaa naistenklinkalta!
   Toihan on ihan sairaan pitkä aika odottaa!
   Toivotaan ettei teidän tarvii mennä enää sinne vaan tärppää ennen <3

   Poista
  2. Siis mitä ihmettä Anonyymi! Eihän tuo teidän jonotusaika ole mitenkään laillista! Me saatiin aikanaan eka aika Naistenklinikalta kuukauden päähän lähetteestä. Et kysynyt perusteita pitkälle jonotukselle? Toivon mukaan teillä tärppää ennen kesäkuuta!

   Poista
  3. En siinä tilanteessa hoksannut kysyä mitään, aloin itkeä sekä helpotuksesta ettei mitään ole vialla ja samalla pettymyksestä ettei oo mitään mitä syyttää.. lääkäri vaan totesti että moni tulee raskaaksi vielä toisena yritysvuotena ilman hoitoa.

   Poista
 4. Olen kyllä monta kertaa miettinyt onko se edes oikein että me joudutaan 2v odottamaan hoitoa kun muut pääsee vuoden jälkeen hoitoihin... toivon kyllä niin että plussaisin ennen kesäkuuta. Toisaalta voihan se olla että sitten kesäkuussa saadaan hyvä palvelua ja päästään heti ivf hoitoon.. ivf on turhan kallis yksityisellä puolella.. toivottavasti saadaan meidän plussat jo kahden viikon päästä!! / Mimmi

  VastaaPoista
 5. Puolen vuoden sisään päästävä IVF hoitoihin. Meille tammikuussa lähete ja varmaan kesäheinäkuussa hoito. Riippuu osuuko hääpäiviin jotenkin huonosti :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin mäkin oon hoitotakuun ymmärtänyt! :)

   Poista
  2. Käytännössä: puolen vuoden päästä soitat klinikalle kun kk alkaa. He soittavat takaisin 2 vk sisällä kuten tapa ainakin Naistenklinikalla on. Paitsi joskus unohtavat. Sitten sanovat, että soita kun kk seuraavan kerran alkaa ja sitten voi tapahtua jotain. Paitsi jos joulu/kesä/pääsiäisloma tulee väliin. Mutta 6 tai 8 kk, loppupeleissä ei niin eroa. Odottavan aika on vaan niin pitkä! Voi tietty olla, että Taysissa tapahtuu homma eri tavalla :)

   Poista
  3. Meillä on hieman alle 5kk jonoon menosta info ja siitä seuraavista kk ilmottaudutaan hoitoon:) eli alle 8kk. Itse saa siirtää myös, jos haluaa. Mulla toki vaikea endo ja vaan toinen munanjohdin ja luomuiltu about 10 v niin ne ehkä hieman nopeuttaa? Tiedä heistä. :D

   Poista
  4. Jeps. Meilläkin oli 5 kk kohdalla info. Sitten 6 kk kohdalla ilmoittauduttiin hoitoon, mutta käytännössä hoito alkoi siitä 2 kk päästä. Luulin, että kun ilmoittaudun niin he soittavat samana päivänä takaisin ja alan heti pistämään tms. No ei mennyt niin. Mutta toivotaan, että teillä menee! Välillä on tuuristakin kiinni. Toiseen ICSI:in päästiin taas pitämällä vain yksi välikierto PAS:in jälkeen, joillain mennyt kuulemma siihenkin lähes puoli vuotta.

   Poista
  5. Meillä ei varmaan niin meekään että heti mentäs, kun on häät tuossa kesäkuussa niin juhlitaan ne nyt ensin pois alta :D eikä meillä niin kiire ole, kuukaus sinne tai tänne. :) nää menee tietty kiertojenkin mukaan että sekin voi viivästyttää. Mä syön nyt pillereitä hoitoihin saakka, niin ei kierrolla väliä tavallaan. Mutta päivä kerrallaan ja voimia jokaiselle <3

   Poista
  6. Joo häät ja hoidot päällekkäin, ehdoton ei! :) Häistä pitää pystyä nauttimaan! Ehtii sen jälkeenkin. Vaikka aika välillä tuntuu pitkältä, muutama kuukausi sinne tänne ei kokonaisuudessaan ole iso juttu. Voimia sinnekin!

   Poista
 6. Me ollaan kanssa Tayssissa hoidoissa ja samaa olen myös miettinyt, että kuinkahan kauan siellä kestää päästä IVF-hoitoihin. 8kuukautta kuulostaa kyllä pitkältä ajalta. Mäkin voisin kysyä sitä seuraavalla käynnillä, katsotaan mitä meille molemmille sanotaan. :)

  VastaaPoista